Adaptačné procesy v Európskych spoločenstvách v dôsledku vytvorenia jednotného vnútorného trhu - Mikelka, E.
Analýza dôsledkov prehĺbenia integračných procesov v súvislosti s vytváraním jednotného vnútorného trhu (JVT). Projekt JVT a makroekonomický mechanizmus pozitívneho vplyvu vytvorenia JVT. Základné smerovanie adaptačných procesov v priemysle k dotvoreniu JVT a zoznam 40 citlivých priemyselných odborov. Analýza adaptačných procesov, ako dôsledkov vytvorenia JVT, na príklade vybraných veľkých vyspelých krajín - Nemecka, Veľkej Británie a Talianska, a na príklade menej vyspelých krajín - Španielska, Grécka a Írska.