Náčrt dlhodobého ekonomického vývoja Španielska a Portugalska so zreteľom na ich integráciu do ES - Valent, S.
Charakteristika ekonomík krajín Iberského polostrova v období do polovice 60. rokov. Hospodárska politika a adaptačné procesy v období prípravy na vstup do ES. Stručné zhodnotenie obdobia členstva Španielska a Portugalska v ES. Perspektívne zámery hospodárskej politiky. Využitie skúseností Španielska a Portugalska pre proces ekonomickej reformy na Slovensku.