V legislatíve je málo kvality a stability - Demo, T.
Pohľad na to, aký má byť a aký je v skutočnosti postup pri tvorbe zákonov. Zastarané pravidlá. Doterajší postup pri tvorbe právnych predpisov, vládna prax. Nedostatočná úroveň zákonov zrkadlom kvality ich návrhov. Ako sa retušuje nekvalita. Novelizácie zákonov nesvedčia o stabilite právneho poriadku.