Management měst a regionů - Holečková, M.
Typológia miestnej správy v západoeurópskych krajinách. Francúzsky, anglický typ a samospráva stredoeurópskeho a severského typu. Podpora podnikateľských aktiví. Formulovanie stratégie miestneho ekonomického rozvoja vo V. Británii. Rozvoj podnikateľských aktivít. Finančný manažment miest a obcí. Populácia v regióne. Stratégia ekonomického rozvoja danej lokality.