Bez koruny k samostatnosti Zákon o štátnom rozpočte ukrátil Národnú poisťovňu o miliardy - Jurina, Ľ.
Stanovisko autora k osamostatneniu sa poisťovníctva od štátneho rozpočtu od r.1994 pri platnosti zákona NR SR č.325/1993 Z.z. o štátnom rozpočte SR na r.1994 a o zmenách niektorých ďalších predpisov. Tento zákon prináša zmeny, ktoré sa negatívne prejavia v celej činnosti poisťovne. Stres s insolventnosti. Problematické platby štátu do jednotlivých poistných fondov vo výške 18 mld. za neproduktívnych občanov. Dôsledky pre poistencov. Rozhodovanie o zásadných otázkach mimo poisťovne.