Najúčinnejším liekom pre zdravotníctvo by boli peniaze Ekonomická situácia zdravotníctva - Lechnický, Milan
Otvorená i skrytá zadlženosť zdravotníctva, nedostatočné prostriedky vyčlenené zo štátneho rozpočtu na jeho financovanie. Národná poisťovňa ohrozená neplnením povinností štátu, nevyjasnený vzťah poisťovne a fondu zdravotného poistenia k štátu. Poplatky pacienta za lieky a služby sa rozširujú. Distribútori liekov, trh s liekmi. Problémy privatizácie v zdravotníctve.