Elektroenergetike dezintegrácia uškodí - Slamka, D.
V rámci pripravovanej privatizácie návrh na reorganizáciu a oddelenie systému prenosovej sústavy od výrobní elektrickej energie. Negatívne stanovisko autora k tomuto návrhu odôvodnené aj podmienkami pre členstvo v UCPTE (medzinárodný elektrizačný systém), aj z hľadiska prínosu ekonomiky veľkých celkov, akým prenosová sústava je. Trhové podmienky a elektroenergetika.