Lesy na Slovensku majú 900 tisíc vlastníkov - Filo, J.
Slovensko so svojimi 40 perc. územia, ktoré zaberajú lesy, patrí medzi najlesnatejšie krajiny Európy. Produkcia surového dreva, predpokladané licenčné dovozné obmedzenia. Škody a zisky poľovníctva. Stratovosť lesného hospodárstva. Vlastníctvo lesov, pomalé tempo vracania lesov pôvodným majiteľom. Skutočná a predpokladaná produkcia v lesoch SR za r.1990-1994. Produkčná, ale aj verejnoprospešná funkcia lesov. Najohrozenejšie lesné oblasti.