Slovenské mestá potrebujú kvalitné hotely Hotelierstvo má nezastupiteľnú funkciu v transformačnom procese - Sládek, Gustáv
Celosvetový rozvoj hotelierstva i napriek recesii (údaje za r.1991-1992 o prírastkoch izieb a hotelov 10 najväčších hotelových spoločností). Význam hotelov v stredných a menších mestách, investície hotelierov. Chýbajúca koncepcia privatizácie v cestovnom ruchu na Slovensku. Marketing. Kategorizácia hotelov.