Úloha inovácií pri formovaní firemnej stratégie - Čimo, Jozef
Nevyhnutnosť uplatnenia inovácií výrobkov a procesov pri tvorbe a realizácii stratégie rozvoja firmy. Rozhodujúcim pre realizáciu stratégie rozvoja firmy je optimálny výber obsahu aktivít na splnenie jej cieľov - formulácia strategických variantov. Variantnosť ponukovej stránky možno členiť na výrobkové inovácie, výrobkové variácie a výrobkové eliminácie. Zabezpečenie dosiahnutia strategických cieľov firmy a inovačná aktivita. Schéma postupu vypracovania celkovej stratégie firmy.