Voľba vedecko-technickej stratégie podniku - Slávik, Štefan, 1955-
Pojem, miesto a úlohy vedecko-technickej stratégie podniku (VTStr). Vymedzenie objektov VTStr a jej miesto v súbore príbuzných rozvojových stratégií (napr. inovačná stratégia, technická stratégia atď). Analýza externého a interného prostredia podniku pre tvorbu VTStr. Identifikácia vedecko-technických hrozieb a príležitostí v makrookolí a konkurenčnom okolí podniku. Silné a slabé stránky vedecko-technickej aktivity podniku (výroba, marketing, finančné zdroje, vedecko-technický potenciál). Aplikácia SWOT analýzy (Strenght, Weakness, Opportunity, Threat) na identifikáciu variantov VTStr.