Zdravotné karty pre potraviny Certifikácia má prispieť k ochrane spotrebiteľa - Lipianska, Ľudmila
Povinná certifikácia výrobkov - opatrenia na ochranu spotrebiteľa a domáceho trhu. Zavedenie dovoznej prirážky pri dovoze tovarov na Slovensko. Dohody medzi ČR a SR o vzájomnom uznávaní štátnych skúšobní. Vývoz a dovoz poľnohospodárskych a potravinárskych tovarov medzi SR a ČR v roku 1993.