Malá encyklopédia Public relations. 4 Etika usmerňuje prácu v Public relations - Žáry, Ivan
Miesto etiky, teda sústavy noriem mravného, morálneho a spoločensky vhodného či únosného správania ľudí, v public relations. Hlavné zásady etiky v PR(rešpekt voči ľudským právam, vysoký štandard služieb, spravodlivý a čestný prístup, čistota profesie, verejný záujem, rešpekt voči pravde, čestná spolupráca, vyhýbanie sa nepriamemu ovplyvňovaniu a konfliktu záujmov). Zásady ako jadro etických kódexov združení pracovníkov PR vo vyspelých krajinách.