Samohodnotenie duševno-telesných predispozícií a vrodeného správania vedúcich a špecialistov.
Genéza expertného systému. Hodnotenie komplexného človeka a vyšetrenie jeho organizačného správania. Štruktúra objektu vyšetrovania. Formy rezonančného obrazu. Štruktúra ESTP. Typy programov a textových súborov. Poradensko-konzultačná podpora a kondukt ESTP. Budúci vývoj ESTP a jeho nadväznosť.