Demografičeskij aspekt razvitija ekonomiki na rubeže XXI veka. - Avdejev, A.
Dve tendencie vo vývoji počtu obyvateľstva ZSSR: stagnácia v európskej časti a rast v ázijskej časti. Prognóza počtu obyvateľstva v zväzových republikách v r. 2029. Problémy so saturovaním rastu obyvateľstva potravinami. Nízka úroveň vzdelania a odbornej prípravy ako prekážka pružnej adaptácie na iné zamestnania u vidieckeho obyvateľstva Ázie. Prepokladaná migrácia a tlak na nové pracovné miesta.