aby síť nebyla děravá. Sociální politika. - Alan, Josef
Radikálne koncipovaný program ekonomickej reformy vyžaduje vytvoriť taký sociálny program, ktorý umožní transformáciu čs. spoločnosti na demokratický systém. Pokus formulovať hlavné východiská, princípy a formy sociálnej politiky demokratického štátu. Charakteristika hlavných sociálnych relácií, ktoré by mal zohľadňovať sociálny program. Ochrana spotrebiteľa a problém mládeže ako dva nové sociálne problémy.