UNDP's Human Development Index places Japan 1 st, United States 19 th.
Index ľudského rozvoja vytvorený Programom OSN pre rozvoj (UNDP) je určený na meranie spoločenského pokroku krajín. Uvádza sa prehľad krajín sveta v poradí podľa príslušnej hodnoty indexu zo Správy UNDP 1990. Popis metódy na stanovenie indexu. Komentujú sa rozdielnosti medzi krajinami.