El cambio viene del Este. - Semo, E.
Latinskoamerický pohľad na vývoj situácie vo východnej Európe v r. 1989. Rozpad veľkých blokov východnej Európy v r. 1989. Znaky modelu stalinského vývoja. Moc nomenklatúry. História veľkej krízy krajín východnej Európy. Revolúcia zhora - úloha Gorbačova. Rok 1989. Masový únik východných Nemcov na západ. November 1989 v ČSFR. Úvahy o budúcnosti.