Dilema: "društvena" svojina i tržište. - Šukarov, M.
Všeobecná zhoda v Juhoslávii: vlastnícke vzťahy sa musia zmeniť, lebo spoločenské vlastníctvo priviedlo hospodárstvo do hlbokej krízy. Cesty reprivatizácie štátneho sektora. Mimoriadny význam môže mať predaj podniku jeho zamestnancom. Najčastejšie by sa mala využívať forma holdingovej spoločnosti zo strany aktivity štátu. Zákony musia chrániť všetky formy vlastníctva.