<La> guestion charboniere de William Stanley Jevons. - Robine, M.
Analýza ťažby, domácej spotreby a exportu uhlia so zreteľom na rozvoj energetiky a priemyselnej výroby s možnosťou aplikácie na všetky priemyselné krajiny. Rast spotreby uhlia geometrickým radom. Dopad geologických expertíz hnedouhoľných baní na ekonomiku štátu. Ekonomické dôsledky vyčerpania uhoľných zásob.