Elementos para una estrategia latinoamericana de desarrollo científico y tecnológico. - Corona, L.
Vážne straty ekonomík krajín Latinskej Ameriky v dôsledku súčasnej krízy. Päť kľúčových aspektov stratégie ved. techn. rozvoja LA. Regionálna stratégia ved. techn. rozvoja - zmenšiť nedostatky vedomostí, zlepšiť výkonnosť ved. technologického systému, diverzifikovať technológiu. Integrácia ved., technol. a ekon. rozhodnutí s ekologickými. Rozhodujúca úloha vlád, regionálnych a medzinárodných organizácií v stratégii rozvoja vedy a techniky.