Idealy i cennosti socializma na fone ekonomičeskoj perestrojki. - Kušlin, V.
Absolutizácia idey celku v socializme. Zavádzanie trhu v ZSSR a otázky stratégie a taktiky ďalšieho vývoja spoločnosti. Postupnosť krokov na ceste ku trhovému hospodárstvu. Rozvoj trhových vzťahov a prehlbovanie demokracie. Ideály socializmu a globálne hodnoty ľudstva. Tendencie súčasnosti (ekologizácia vývoja, intelektualizácia ekonomiky a sociálneho rozvoja..) a socializmus.