Naučno-techničeskij progress i rynok. - Rajzberg, B.
Problémy realizácie chozrasčotnej idey perestrojky vo vedeckotechnickom pokroku. Strata možností štátu formovať centrálne plány rozvoja vedy a techniky a garancie zavádzania nových druhov výrobkov. Negatívny vplyv trhu v strednodobej perspektíve na vzdelanie. Možnosti zainteresovanosti na vedeckotechnickom pokroku v malých podnikoch. Nebezpečie trhových prístupov k financovaniu základného výskumu.