Několik úvah o tržní ekonomice. - Bureš, J.
Výsledky modernej ekonomicko-matematickej disciplíny - teórie ekonomického jadra. Teória jadra - jeden zo základných modelových nástrojov analýzy trhu a jeho rovnováhy. Základný systémový predpoklad efektívnosti trhovej ekonomiky: vysoká miera kompetitívnosti a nesegmentovanosti ekonomiky.