Strukturnyje cikly i ekologičeskoje prognozirovanije. - Jakovec, T.
Vývoj názorov na ekonomický cyklus v ZSSR a miesto štruktúry priemyslu a ekonomiky v ekonomickom cykle. Dlhodobá štruktúrna stratégia a radikálna prestavba štruktúry. Rastúci význam vzdelávacieho cyklu pre ekonomický cyklus. Väzba štruktúrneho cyklu a ekologickej krízy. Pokles štruktúrnej efektívnosti ekonomiky ZSSR.