Trygve Haavelmo. Seriál o nositelích Nobelovy ceny za ekonomii. - Jonáš, Jiří
Nórsky ekonóm Trygve Haavelmo získal Nobelovu cenu v r. 1989 za objasnenie pravdepodobnostných základov ekonometrie a za analýzu simultánnych ekonomických štruktúr. Okrem čisto teoreticko-metodologických problémov ekonometrie sa zaoberal aj výskumom teórie investícií a teóriou rozvoja menej vyspelých krajín.