Moščnyj istočnik ekonomičeskoj stabil'nosti (sniženije zapasov sredstv proizvodstva na predprijatijach). - Radionov, R.
Strata kontroly štátu nad tempami rastu zásob a bezhotovostnými peniazmi po zrušení centralizovaného riadenia v r. 1988. Prudký rast zásob. Nadplánové a nadnormatívne zásoby. Rýchlejší rast zásob ako národného dôchodku. Potreba zmien podmienok tvorby zásob. Normatív hraničnej úrovne zásob. Varianty riadenia zásob.