Teorie spotřebitele. 1. - Dědek, Oldřich
Funkčné miesto spotrebiteľa v ekonomickom systéme spočíva v tom, že ponúka vlastné výrobné faktory a predstavuje následný dopyt po spotrebiteľských statkoch. Formulácia činiteľov ovplyvňujúcich rozhodovanie spotrebiteľa. Vymedzenie preferenčného usporiadania a úžitkovej funkcie ako objektu optimalizácie. Rozbor spotrebiteľovej rozhodovacej úlohy a jej analytických vlastností.