Klasická makroekonomická teorie. - Izák, Vratislav
Základné predstavy klasických ekonómov o fungovaní ekonomiky. Určenie vzťahov medzi nezávislými ekonomickými subjektami, u ktorých vďaka cenovému mechanizmu dochádza ku koordinácii individuálnych plánov. Modelová analýza správania sa podnikov a domácností. Charakteristika trhu práce, kapitálu a statkov, kvantitatívnej teórie peňazí a Sayovho zákona. Komplexný model klasickej makroekonómie.