East Europe's trade advantage lies in its labour skills, says CEPR study.
Tézy štúdie vypracovanej Strediskom pre výskum hospodárskej politiky (CEPR) v Londýne o potenciále pracovných síl východnej Európy z hľadiska väzieb na Európske spoločenstvá a Spoločný trh. Južné štáty EHS nepocítia v priemysle konkurenciu krajín východnej Európy, ktoré majú kvalifikovanejšie pracovné sily pre náročnejšie technológie. Dopad na obchod s poľnohospodárskou produkciou bude však značný.