On socioeconomic causes of "wait unemployment". - Klundert, Th. van de
Dôsledky "nezamestnanosti čakateľov" v dvojsektorovom modeli s dvojakým trhom práce. Podniky prvého sektora platia mzdy za efektívnosť, mzdy druhého sektora sú určované ponukou a dopytom. Zohľadňuje sa však aj vplyv nezamestnaných, ktorí čakajú na prácu, zodpovedajúcu ich spoločenskému postaveniu. Výsledky štúdie zdôrazňujú potrebu správnej politiky v oblasti pracovných síl, aby sa znížila štruktúrna nezamestnanosť.