<The> macroeconomics of demographic unemployment. - Carlberg, M.
Makroekonomické dôsledky rastu ponuky pracovných síl: krátkodobý rast nezamestnanosti, nedostatok pracovných miest, nepredajnosť dodatočných pracovných síl. Neúčinnosť politiky dopytu po pracovných silách a politiky stagnácie miezd v podmienkach nedostatku kapitálu. Účinnosť skracovania pracovného času bez mzdového vyrovnania s kombináciou politiky dopytu a investičnej politiky.