Land problem as an unintended industrial policy: its mechanism and limit. - Noguchi, Y.
Rast cien pozemkov pre mestskú výstavbu v Japonsku v 50. a 60. rokoch a jeho vplyv na rapidný ekon. rast. Porovnanie cien pozemkov na mestskú výstavbu v Japonsku a V. Británii. Trendy migrácie z vidieka do miest v r. 1960-80. Nedostatočné zdroje pre rozvoj mestskej výstavby v období rapídnej urbanizácie. Vývoj verejných a súkromných investícií 1951-88. Dôvody neúspechu ekon. a polit. systému pri riešení pozemkového problému. Pozemkový problém a ekonomika.