Male firmy w gospodarce wegierskiej. - Román, Z.
Nové maďarské zákony upravili cestu pre malé podniky, kam patria firmy s počtom do 100 zamestnancov a stredné podniky do 500 osôb. V poľnohospodárstve pracovalo 1400 malých producentov. Podiel malých firiem na roľníckej produkcii tvoril 30-40 perc. a stredných 60-70 perc. celkovej produkcie. V priemysle dominujú štátne podniky (80 perc.), kým na malé pripadá iba 1 perc. a 10 perc. na stredné podniky.