Bilance v akciové společnosti. Podniky a podnikání. - Smrčka, J.
Pri deetatizácii štátnych podnikov a ich prevode na tzv. štátne účastinné spoločnosti sa predpokladá bilančné určenie hodnoty majetku, ktorá musí byť krytá vlastným kapitálom (predovšetkým účastinami) alebo cudzím kapitálom (úvery, obligácie). Základom bilančného majetkového vysporiadania je transformácia účtovných hodnôt do štruktúry bilancie, zodpovedajúcej budúcemu fungovaniu účastinnej spoločnosti. Prezentácia štruktúry bilancie účastinnej spoločnosti.