K voprosu ob arende i arendnych otnošenijach. - Semenov, V.N
Prednosti družstevného sektora pred centrálne riadenými štátnymi podnikmi. Prenájom ako forma hospodárenia. Zákonodárne predpisy upravujúce činnosť nájomných podnikov. Zmluva o prenájme. Nájomné. Tržba nájomného podniku a odvody do rozpočtu. Úverovanie nájomných podnikov a iné zdroje ich financovania. Stimulovanie prechodu nerentabilných podnikov na zmluvu o prenájme.