Privatizace ve světě. - Zlámal, J.
Privatizácia štátnych podnikov a zefektívnenie ekonomiky krajiny. Privatizácia vo vybraných európskych krajinách. Rakúsko (vývoj štátneho podnikania, odlišnosti poštátnených podnikov od súkromných, problémy štátneho priemyselného sektoru, príčiny jeho privatizácie). Španielsko. Švédsko. Privatizácia v rozvojových krajinách (opatrenia na liberalizáciu trhu a podporu konkurenčného boja). Privatizácia v afrických krajinách, v Severnej, Strednej a Južnej Amerike a v krajinách Ázie.