Theory of internalisation by multinational corporations. - Kojima, K.
Tri teórie internalizácie multinacionálnych spoločností založené na modeli poklesu nákladov: Buckley-Cassonov model, Rugmanov model a prezentovaný autorov model a jeho výhody v porovnaní s oboma vymenovanými modelmi. Otázka ziskov z internalizácie prostredníctvom multinacionálnych operácií - porovnanie prezentovaných 3 modelov. Problematika monopolov a konkurencie. Vzťahy obchodu a výroby pre domáci trh a pre zahraničie.