Zmatené pojmy. Budou mít čs. akciové společnosti vrozené vady? K rozdílům mezi zákony o akciových společnostech u nás a ve světě. - Choulík, P.
Rozbor odlišností koncepcie účastinných spoločností predkladanej čs. teoretikmi od západnej, vyspelej praxe. Zameranie na tri podstatné rozdiely vyplývajúce zo zmätkov, ktoré sa nachádzajú pod pojmami predstavenstvo, dozorná rada a základný kapitál. Stanovisko ku kompetencii štátneho aparátu a podnikového managementu.