<Die> Nutzung der Geld-, Finanz- und Kreditpolitik zur Wachstumssteuerung und Gleichgewichtssicherung. - Hunstock, D.
Pri prechode NDR k trhovému hospodárstvu budú peňažné kategórie zohrávať novú úlohu pri regulácii rastu a zabezpečovaní ekonomickej rovnováhy vplývaním na rozpočtovú politiku, určovaním množstva peňazí, expanzívnou a reštriktívnou úverovou politikou. Menová únia so SRN bude prostriedkom na využitie efektívnych metód hospodárskej regulácie.