Finansy i strukturnaja perestrojka ekonomiki. - Vavro, Adrián
Rovnováha, dynamika a efektívnosť ako ciele ďalšieho rozvoja čs. ekonomiky v rámci prestavby hospodárskeho mechanizmu. Dva smery rozvoja ekonomiky (intenzifikácia a reštrukturalizácia) na báze využívania tovarovo-peňažných vzťahov. Najdôležitejšie národohospodárske väzby. Investičná a odpisová politika. Sústava daní a odvodov. Rozpočtové dotácie. Úverová sústava.