Gosudarstvennyj kredit, bjudžetnyj deficit i metody jego pokrytija. - Volynskij, V.S
Stav štátnych financií ako dôležitý makroekonomický ukazovateľ krajiny. Rozpočtový deficit a príčiny jeho vzniku. Deficit štátneho rozpočtu USA, SRN a Francúzska v r. 1982-1988. Využívanie štátneho úveru ako dôsledok vyšších rozpočtových výdavkov. Podstata štátneho úveru (obligácie a cenné papiere). Cenné papiere vydávané kapitalistickými krajinami. Úloha ústrednej banky v tejto oblasti.