Tuhý život starých metod aneb kdo přispěje paní ministryni nejvíc? - Simonian, Aram
Centrálne plánovanie bolo spojené s existenciou rôznych fondov, ktoré rozdeľovali podľa svojho subjektívneho názoru "fondodržitelia". Príkladom hospodárenia úradníkov s peniazmi obyvateľstva sa stal fond cestovného ruchu často zneužívaný totalitnou mocou. V ekonomickej reforme sa fond podstatne znížil, má slúžiť len na propagáciu cestovného ruchu ČSFR v zahraničí. Ďalšie prostriedky by mali poskytnúť podniky cestovného ruchu.