O naloge s dochodov graždan. - Roldugin, A.A
Zdanenie občanov ako súčasť zásadnej prestavby daňovej sústavy. Základné zmeny zakotvené v "Zákone o dani z príjmov občanov ZSSR a od cudzincov", prijatého v júli 1990 (diferenciácia daňových sadzieb, odbúranie neodôvodnených daňových úľav, zavedenie úľav na sociálnom princípe). Úprava povinnosti predkladania daňového priznania. Osobitosti zdanenia príjmov cudzincov.