Odpisová politika v přípravě ekonomické reformy. 1. - Blatný, M.
Závislosť odpisovej politiky od ekonomického prostredia a celkových podmienok hospodárstva. Východiská zásad odpisovej politiky. Úloha odpisov v mechanizme samofinancovania. Cenotvorný význam odpisov. Vplyv spôsobu financovania investícií na odpisy. Odpisy v systéme usmerňovania vývoja ekonomiky. Návrhy zásad odpisovej politiky. Degresívne odpisovanie ako dôsledok daňových opatrení.