Reforma dane z obratu. - Klak, J.
Prepojenie medzi hospodárskymi výsledkami výrobcov a parametrami trhovej realizácie ich výrobkov prerušené rozdielovou daňou z obratu po peňažnej reforme v r. 1953. Prepojenie doteraz oddelených okruhov veľkoobchodných a maloobchodných cien zabezpečí od 1.1.1991 sadzbová daň z obratu zjednotená do štyroch daňových pásiem. Novým základom pre kvantifikáciu zdaniteľného obratu bude predajná cena. Určenie jej obsahu.