Spotřební daně v zemích OECD. - Urban, J.
V daňových príjmoch krajín OECD sa v poslednom desaťročí zvyšuje podiel spotrebných daní. Tento podiel prekročil v závere 80. rokov 30 perc. Čoraz väčší počet krajín prechádza k dani z pridanej hodnoty ako príjmovo najefektívnejšej formy zdanenia. Charakteristika rozdielov pri zdaňovaní spotreby v jednotlivých krajinách OECD. Možnosti sledovania sociálnych cieľov pri dani z pridanej hodnoty.