Profit-Raten mittels Profitraten. <Eine> (ratenweise) Abrechnung. - Helmedag, F.
Obrana stanoviska autora proti F.C. Englmannovi a J. Hofmannovi. Interpretácia Sraffovej teórie vo viacsektorovej ekonomike. Závislosť hodnoty kapitálu od mzdových taríf a miery zisku. Sraffov systém cien. Voľba techniky a jej vzťah ku maximalizácii zisku, zamestnanosti a mzdovým tarifám. Podmienky realizácie hraničnej produktivity práce a Cobb-Douglasova funkcia.