<Das> Primat der Geldverfassung im Marktsozialismus. - Riese, H.
Prvoradou úlohou hospodárskej reformy pri prechode k trhovému hospodárstvu je zavedenie peňažnej sústavy a menovej reformy. Dve úlohy peňažnej sústavy: udržiavať masu peňazí a regulačná funkcia úrokovej sadzby. Vytvorenie dvojstupňového bankového systému.