Formirovanije bankovskoj sistemy v uslovijach dviženija k rynku. - Levčuk, I.V
Prestavba bankovej sústavy v podmienkach formovania mechanizmu regulovanej trhovej ekonomiky v ZSSR. Dvojúrovňová banková sústava a cesty jej realizácie v rámci suverénnych republík. Činnosť centrálnych štátnych bánk, komerčných a špecializovaných bánk v nových podmienkach. Cesty regulovania peňažného obehu. Peňažná reforma ako zásadné riešenie tohto problému. Zásady novej úrokovej a depozitnej politiky.